Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
Atopowe zapalenie skóry
- Treść
Drogie mamy jak radziłyście sobie z tą chorobą skóry u waszych maluszków? co do mycia, jakie kremy i maści? za wszelką cenę chcę uniknąć maści ze sterydami, chwilowo stosowałam hydrocortizon, poprawa po nim jest, ale i tak zaraz jest nawrót więc nie widzę sensu synka truć. Słyszałam o kąpielach w krochmalu? co możecie mi poradzić?
ja stosowałem krochmalei nie przyjeło się dobrze. Można kupić nie które dobre specyfiki w aptece ale trzeba skonsultować to z farmaceutą
Bardzo dobrze, że chcesz unikać korzystania ze sterydowych maści, mi niestety takiego wyboru nie dano. Często jest tak, że przez okres czasu ich stosowania pomagają, a później odstawiasz i nagle nawrót. Oczywiście już nie wspominając o negatywnych skutkach płynących z samych sterydów. Oczywiście zgadzam się z faktem iż przed zastosowaniem czegokolwiek należałoby się skonsultować z lekarzem, jednak jeżeli szukasz środków nie zawierających sterydów. To mogę polecić tobie krem Dermaveel, myślę że spokojnie na temat tego środku znajdziesz informacje w internecie, wiec zalecam lekturę na ten temat.
nie słyszałam o Dermaveelu, ale na pewno spróbuję. Przekonałam się już jak działają sterydowe maści, na początku jest łał bo działają bardzo szybko, ale tylko maść odstawie i jest jeszcze gorzej niż wcześniej. W krochmalu próbowałam córcię kąpać, w ten sposób troszkę oszczędzam na emolientach bo działa podobnie :)
Dermaveel to jak najbardziej. Ale sterydy to odpadają chyba że jest naprawdę źle ze skórą. One potrafią bardziej zaszkodzić niżeli pomóc