Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
Edukacja i rozrywka w jednym
- Treść
Dzieciaki dostały tablet od babci, za dobre świadectwa, szukamy wiec teraz najlepiej darmowych jakiś fajnych aplikacji, takich edukacyjnych bardziej, choć jak jakaś fajna gra, to też. Jak znacie coś ciekawego to podrzućcie ;-)
Ja znam kilka, bo akurat ja wychowuję dzieci w otwartości na nowe technologie, by później nie czuły się gorsze w szkole. Poza tym dzięki temu mogę mieć kontrolę nad tym w co się bawią moje dzieci.
Bardzo fajna jest aplikacja NG Odkrywca. To tak naprawdę magazyn od National Geographic z ciekawymi informacjami ze świata przyrody czy geografii. Moje dzieci zawsze czekają na kolejne wydanie :-)
Dodatkowo świetna jest też aplikacja BEFIT, która pomaga w rozwijaniu zdrowych nawyków żywieniowych. Jeżeli twoje dziecko nie lubi za bardzo warzyw czy owoców, to ta aplikacja może okazać się pomocna.
Obie aplikacje oczywiście są bezpłatne :-)
Odkrywcę znamy i lubimy. Ja trochę bardziej niż dzieci jednak one też zaciekawione są a bo to obrazki a to lew a jak lewo to pantera i tak od jednego do drugiego dziecko się uczy :) Jednak poza tym na tablecie glównie królują gry jak angry berdsy czy jakieś pierdoły kolorowe i głośne....
O, zainteresowął mnie ten odkrywca, w weekend będę miała więcej czasu to sciągnę dzieciakom, bo niestety jeszcze się tez trochę uczę obsługi tego sprzętu (ale sama apka juz mi się podoba) jak patrzyłam na stronie ;-) Dziękuję.
Zdecydowanie babcia lepiej by zrobiła jakby zakupiła maluchom jakiś sprzęt i mogłyby pobiegać na dworze.
Nasza ciotka ostatnio zakupiła naszym maluchom rolki 2w1 takie jak tutaj:
http://www.asport-junior.pl/k/49/rolki--wrotki-dla-dzieci/
I wysłała je prosto do nas z ładną kokardką:) Super.
Nasza ciotka ostatnio zakupiła naszym maluchom rolki 2w1 takie jak tutaj:
http://www.asport-junior.pl/k/49/rolki--wrotki-dla-dzieci/
I wysłała je prosto do nas z ładną kokardką:) Super.