Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
Dziecko się ślini!
- Treść
Dziecko bardzo się ślini, już niedługo chyba pierwsze zęby, poradźcie jakie śliniaki,bo w tej chwili mam kilka, ale są do niczego, albo wiązane, albo obcierają i co najgorsze przemakają i nie nadążę z praniem i suszeniem.
Jak już się zaczną wyżynać zęby, to oprócz śliniaków załatw sobie parę gryzaków - jak się jakiś dziecku spodoba (a z tym różnie), to wierz mi, że pomagają. I tak, to jest jednak ciężki okres. :) To jest naturalne, ze się dzieci ślinią mocniej. My mamy kolekcję śliniaków - najfajniejsze są z Mon Petit Bleu - są na zatrzaski a nie ze sznurkami. Taki komplet na pewno ci się nie zniszczy i będziesz mogła zostawić sobie dla drugiego dziecka - jakby co. ;)
Tak gryzaki sa ok. A widzisz, co do śliniaków to dzięki za podpowiedź, bo ze śliniakami to zawsze problem, taki wiązany to kiedyś sie mało nieszczęściem nie skończyło a na zatrzaski to inna sprawa. Do tego w komplecie po dwa - muszę je poszukac koniecznie!!!
Śliniak na zatrzask i do tego gryzak, powinno załatwić sprawę :)
Śliniak na zatrzask i do tego gryzak, powinno załatwić sprawę :)
widziałam tę markę na targach mother and baby, sliczne wzornictwo, kupiłam woreczek :)
Dzięki za podpowiedzi a ten woreczek od MPB też sobie kupię, choćby na śliniaki, a na targi się wybierałam, tylko dzieciak był bardzo zakatarzony i nie poszliśmy ;-)