dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Olejek dla dzieci czy płyn?

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

fionaa

Aug 26, 2012 19:21    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj
 Co dodajecie do kąpieli waszym szkrabom? Ja do tej pory używałam płynu, ale syn jest coraz większy i ma często przesuszoną skórę. Słyszałam, że olejki lepiej się sprawdzają i nawilżają, używacie jakichś? Możecie coś polecić?
alutkaa

Aug 26, 2012 23:55    Cytuj

U mnie wszyscy w rodzinie nie mają problemów z uczuleniem czy innymi problemami ze skórą.

Można spokojnie stosować i olejki i płyny i sole. 

Dermatolog mógłby najlepiej Tobie doradzić.

kropek

Aug 27, 2012 18:20    Cytuj
 Moje dzieci zażywają kąpieli w płynach do kąpieli przeznaczonych dla dzieci, a po kąpieli wcierają oliwkę Bambino. Jednak nie zawsze, bo nie mają raczej problemów skórnych. Kiedyś córka miała z tym problem i stosowaliśmy specjalny preparat kupiony w aptece, ale niestety nazwy nie pamiętam.
alutkaa

Aug 28, 2012 09:19    Cytuj
 Może chodzi Ci o oliwki z GAL? Wczoraj byłam na zakupach z koleżanką i kupowała to. Zastanawia mnie czy naprawdę opłaca się je kupić, jak myślicie?
fionaa

Aug 30, 2012 16:10    Cytuj
 hm a nie pomyślałam, żeby iść zapytać w aptece, patrzyłam po sklepach i żadnego olejku dla dzieci nie widziałam. Mój synek nie ma alergii ani nic, tyle że mu się tak łuszczy czasami ta skóra, najgorzej teraz w lato. 
alutkaa

Aug 31, 2012 09:54    Cytuj

Z tego co pamiętam ta firma ma oliwki do kąpieli jak i po kąpieli, więc mały będzie porządnie naoliwiony. ;)

Musisz sie jeszcze dowiedzieć czy dobry będzie dla małego dziecka, bo nie wiem czy on ma kilka miesięcy dopiero czy już z roczek co najmniej.

kropek

Aug 31, 2012 14:08    Cytuj
 Wiesz co, dobre dla dzieci są olejki do kąpieli firmy Gal. Nie wysuszają skóry, dobrze je nawilżają i są bezpieczne w stosowaniu.
kasiulaka

Aug 31, 2012 16:40    Cytuj
 Moja siostra też używa produktów z Gal. Mówiła, że są świetne :)
fionaa

Aug 31, 2012 17:44    Cytuj
 synek ma 5 lat, to jak są dla dzieci to będą ok, taki znalazłam OLEJEK z firmy którą poleciłyście, kupiłam dzisiaj w aptece, nie wiem czy są jakieś inne bo u mnie w aptece dla dzieci był tylko taki, a ja przy okazji kupiłam też dla siebie w zielonych kuleczkach :) zapłaciłam 8 zł z groszami, więc jak będą dobre to super, bo taniutkie :) 
alutkaa

Aug 31, 2012 20:52    Cytuj

Mam nadzieję,że Ci będą długo służyć. No taka kwota jak dla mnie nie jest wygórowana, te kosmetyki są bardzo dobre i przede wszystkim tanie. Na to czasami też trzeba popatrzeć zamiast wydawać pieniądze w błoto ( kwoty powyżej 50 - 100 pln )

Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu