Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
jakie witaminy brałyście w ciąży?
- Treść
planuję zajście w ciążę i nie wiem, czy i jakie witaminy mam zacząć brać? brałyście coś przed zajściem w ciążę?
moja ciąża była zaskoczeniem :) dlatego nie brałam nic przed ciążą, dopiero jak się dowiedziałam - czyli jakoś w 5 tygodniu ciaży, zaczęłam brać Femibion Natal 1 - kiedyś to się nazywało Feminatal. wiele dziewczyn bierze te witaminy również przed ciążą - moja siostra tak robiła, bo planowali dzidzię jakieś 3 miesiące wcześniej, niż faktycznie zaszła w ciążę. ogólnie to polecam ten Femibion, bo jest w nim wszystko, czego potrzeba kobiecie i maluszkowi w jej brzuchu - metafolina, kwas foliowy, witaminy, jod.
ja brałam to samo co moja przedmówczyni i byłam zadowolona
ja brałam prenatal bo najtaniej wychodził;)
Ja w ciąży brałam Centrum Materne, którą znajoma brała i czuła się po niej dobrze. U mnie też wszystko było w porządku.
Ja tylko kwas foliowy, a teraz prenalen z magnezem i kwasami omega. Olej z wiesiołka ma zbawienny wpływ na organizm. Więcej nie było mi potrzeba. Tylko trzeba było pamiętać żeby przed użyciem wstrząsnąć bo olej z wiesiołka się może wytrącać, ale to już tak jest :) Potem tylko pastylki do ssania na gardło też prenalen. To moja druga ciąża i już wiem więcej.
nono,ja brałam to samo co moja przedmówczyni i byłam zadowolona yeah
Ja planuję ciążę i póki co biorę Inofolik: inozytol + kwas foliowy
My tez staramy się teraz o dziecko i zalezy nam na jak najszybszym zafasolkowaniu więc piję zioła na płodność i owulację Regularne Cykle i biore Femibion - przeuciłam się z foliku i jeszcze Omega Med - i zobaczymy, ale chyba coś mi się ruszyło, bo mam teraz już regularne cykle miesiączkowe więc chyba wyregulował mi ise poziom hormonów