dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Jaki pierwszy nocniczek dla maluszka ?

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

AgataW

Feb 10, 2011 15:33    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj

Witam wszystkie mamy śmiech

Mam do Was pytanie Pokazuję język

Co sądzicie o pierwszym nocniku dziecka?? Czy powinien być tradycyjny czy ulepszony w przyciągający design i z muzyką ?? Pytałam wiele osób wśród moich znajomych i rodziny, zdania są podzielone, dlatego bardzo zależy mi na Waszej szczerej opinii. To ważna zmiana w życiu dziecka i martwię się o to, by nie zniechęcić mojego brzdąca. Niedługo będę musiała kupić któryś nocnik.

Jakie nocniki Wy kupiłyście, czy macie zamiar kupić, swoim pociechom ?? Jeśli zdecydowałyście się na nowoczesny, to proszę podajcie markę, albo opiszcie go chociaż charakterystycznymi detalami Perskie oko I przede wszystkim piszcie jak się sprawdzają poszczególne modele.  Dziękuję z góry za pomoc. Super

marta_tymuch

Feb 12, 2011 22:14    Cytuj

Wg mnie  pierwszy nocnik powinien byc wyjątkowy, bo jak sama piszesz, z nocnikiem wiąże się istotna zmiana dla dziecka. Moje dziecko miało taki :http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=182001&e=detail&site=pl&selcat=bgpty&pid=55666. Fisher-Price sprawdził się świetnie. Famfary :D:D:D super szybko zmobilizowały moją Karolcię do siusiania ;P

Z TAKIM sprzętem, żadne dziecko nie powinno mieć problemu :p Życzę powodzenia :)

rakobietka

Feb 15, 2011 14:09    Cytuj
 Mój syn, aż takiego bajeru nie miał Super, ale za to zwykły tyle że z melodyjka. Również swietnie się sprawdził. Igorek bardzo go polubił i nie ma już problemu z pampersem. Więc z jakimś bajerem polecam kupić nocnik. śmiech
AgataW

Feb 18, 2011 14:20    Cytuj
Kupiłam już ten nocnik z FPSuper, bo można go używać również jako stopień, żeby dziecko sobie na nim stawało, gdy nie sięga do umywalki itd. Stwierdziłam że to się bardzo przyda, tym bardziej, że mam małą łazienkę i zaoszczędzę wolne miejsce. Z Młodym jesteśmy na etapie poznania nocnika, bo jeszcze za mały jest na skorzystanie. Po pewnym czasie przyzwyczai się do jego obecności śmiech
AnnaKopec

Feb 19, 2011 16:19    Cytuj

Mój synek ma 27 mc prawie i na miesiąc przed 2 urodzinami nauczył się korzystać z nocniczka. Kupiłam mu taki najzwyklejszy - ale z pozytywką :) Sprawdził się bo mały kocha muzykę. 

Uważam, że nocnik to nie zabawka - te FP fajnie wyglądają, ale Kuba zamiast robić do niego siusiu bawiłby się w najlepsze.  

Mamoria

Feb 21, 2011 21:00    Cytuj
 AgataW, Ja też zwróciłam uwage na to ze nocnik moze wykorzystac jaki stołeczek, co u mnie swietnie sie sprawdza. Ania sama sobie go przestawia, bo nie jest ciężki i sięga do umywalki, ręcznika itd.
KidiSklep

May 10, 2011 21:22    Cytuj
 Z doświadczenia mogę powiedzieć,że nocnik przede wszystkim powinien zachęcić dziecko do skorzystania z niego,swoim wyglądem nie może odstraszać. Warto szukać w dobrych i sprawdzonych sklepach internetowych jak np tutaj www.KidiSklep.pl 
JoannaPo

Dec 10, 2011 12:55    Cytuj
 Nocniczek kupiliśmy z firmy Fisher Price z famfarami. Można go później wykorzystać jako nakładkę na sedes, podnóżek i żeby maluch sam zaczął myć rączki. Powoli uczymy się jak z niego korzystac i widzę że Oli chętnie na niego siada
barbiee

Feb 27, 2012 23:26    Cytuj
 Myślę że zależy to też od dziecka, córka miała nocnik z melodyjką i wolała się nim bawic, zaś gdy melodyjka się zepsuła dopiero zaczęła do nocniczka siusiac;)
mama_julka

Mar 22, 2012 22:08    Cytuj
 Mój synek dostał od dziadków taki nocnik grający ...ale zamiast z niego korzystać to się nim bawił albo wlewał wodę... Więcej miałam roboty niż pożytku  i przyjaciółka poleciła mi sklep internetowy babyheaven.pl i tam kupiłam niby zwykły nocnik , ale taki o jaki mi chodziło , fioletowy dla chłopca nocnik Pourty ze specjalnym lejkiem z tyłu , przez który wylewa się zawartośc a po drugie nie podnoszę synka co chwilę żeby sprawdzić czy już tylko patrzę od tyłu. Fajny prosty nocnik i sprawdził się najlepiej.
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu