Kochani rodzice!!
Jestem nauczycielką i pedagogiem szkolnym. Już od dłuższego czasu, z pomocą innych pedagogów i fachowej literatury wyciągam wnioski na temat literatury dla dzieci dostępnej w księgarniach. Niestety nie wszystkie książki nadają się by dziecko je czytało. Stworzyliśmy bazę wartościowych i najlepszych książek dla dzieci, podzielonych na kategorie (w zależności co rodzin chce dziecko nauczyć lub z czym walczyć). Na stronie liberi.pl możecie obejrzeć efekty naszej pracy.
Dlaczego piszę? Otóż proszę Was, drodzy rodzice, żebyście pomogli tworzyć listę książek dobrych, sprawdzonych, ciekawych, uczących emocji... Jakie pozycje Waszym zdaniem są godne polecenia?
Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź!
K.Kraczka
Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
Wartościowe książki dla dzieci. Jakie?
- Treść
Keidy bedę miała czas to przejrzę, póki co, moje dziecko wszystkie ksiazki lubi.
Ja również w wolnej chwili spojrzę na ten wpis,może są jakieś pozycje książkowe które już czytaliśmy,albo poznamy coś nowego. Warto to sprawdzić.
Na stronie http://www.vipdzieciece.pl jest całe mnóstwo starannie wyselekcjonowanych pozycji. Jest to sklep internetowy i jest są tam sprzedawane głównie książki dla dzieci, ale jest także inny asortyment dla dzieci.