dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Fotelik dla dzieci

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

Sep 09, 2010 11:08    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj
 Witajcie, szukam fotelika dla 3-letniego dziecka. Czy musi byc nowy, czy moze byc uzywany ale bezwypadkowy? Co sadzicie o tym modelu http://akcesoria-dzieciece.hiperogloszenia.pl/foteliki-samochodowe/ogloszenie/133288-fotelik-priori-xp-maxi-cosi-oferta-opole/ ?
Anabelka

Sep 14, 2010 11:54    Cytuj

Cześć dziewczyny, przeglądałam ostatnio testy fotelików,  fotelik samochodowy Maxi Cosi strasznie mnie zainteresował. Moje pytanie jest następujące; czy możecie mi wytłumaczyć, tak w praktyce i prostymi słowami, o co chodzi z tymi ocenami autofotelików? Jakie takie fotel musi spełniać kryteria żeby mógł dostać np. 4? Maxi Cosi z tego co mi wiadomo jest strasznie rozchwytywaną marką. To dlatego, że dobrze wypadają w testach ADAC? Z góry dzięki za pomoc.

Anabelka

Oct 18, 2010 21:50    Cytuj
 Jako miłośniczka zamszu polubiłam Cybex solution x plus: http://www.autofoteliki.pl/cybex-solution-x-plus-zamszowy-,2,64,114.html. Moim zdaniem jest rewelacyjny. Bardzo milutki, mięciutki w dotyku, dla dzieci 15-36 kg lub w wieku od 4 do 12 lat. Trochę żałuję, że wcześniej już kupiliśmy z mężem inny sprzęt dla tej właśnie grupy wiekowej, bo ten cybex ujął mnie jeszcze tym,  że w nim jest dodatkowo 3-stopniowa regulacja odchylenia zagłówka no ale cóż, bywa
katka90

Nov 10, 2010 11:48    Cytuj

Witajcie, szukam fotelika dla 3-letniego dziecka. Czy musi byc nowy, czy moze byc uzywany ale bezwypadkowy? Co sadzicie o tym modelu http://akcesoria-dzieciece.hiperogloszenia.pl/foteliki-samochodowe/ogloszenie/133288-fotelik-priori-xp-maxi-cosi-oferta-opole/ ?

Ja bałabym się ryzykować z fotelikiem używanym- nigdy nie wiadomo, co działo się z nim wcześniej... Materiały z których jest zrobiony mają na pewno jakiś czas trwałości, i nigdy nie wiesz jaka jest wytrzymałośc fotelika w chwili kiedy kupujesz używany...

Ja wolałam wydać trochę więcej kasy,  ale kupiłam córci nowy- i jestem spokojna :)

Florka

Nov 12, 2010 13:29    Cytuj
Zgadzam się w 100% z Tobą Katka!!! Ja też nigdy bym nie wybrała używanego fotelika! I już mam odłożone pieniądze ponieważ niedługo czeka mnie właśnie zmiana fotelikaUśmiech

Ja chyba następnym razem kupię fotelik Cybex Free Fix, z grupy 15-36 kg w wieku od 4 do 12 lat, tym bardziej, że już niedługo przyjdzie czas na przesiadkę do fotelika wyższego. Ten mi się akurat podoba z kilku powodów; po pierwsze ma aż 4 gwiazdki w testach ADAC, a po drugie jest montowany na isofix i ma rozbudowane zabezpieczenie barkowe. No i cena jak na takie urządzonko nie powiem... kusząca, co najmniej kusząca... :)

Mamoria

Feb 21, 2011 20:49    Cytuj
 Uważam, że dla 3-letniego dziecka używany fotelik moze byc.
KidiSklep

Apr 07, 2011 13:09    Cytuj
 A moim zdaniem najlepiej byłoby zainwestować w nowy,nieużywany fotelik. W końcu chodzi o bezpieczeństwo naszego dziecka i pod tym względem nie ma co oszczędzać.
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu