dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Mieszkanie

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

easyrider

Jul 21, 2010 17:41    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj

O mieszkaniu to na razie mogę tylko pomarzyć. :-(

------------------------------------------------------

[url=http://www.sylwesteroferty.pl]sylwester[/url][url=http://www.tanie-noclegi-zakopane.sylwesteroferty.pl]-[/url][url=http://www.nad-morzem.sylwesteroferty.pl]wczasy nad morzem[/url]
Ewunia

Sep 14, 2010 16:43    Cytuj
 Też kiedyś myślałam, że w dzisiejszej rzeczywistości mogę tylko pomarzyć ale świat się nieustannie zmienia więc się nie załamujSuper
kiziamizia

Jan 10, 2011 09:41    Cytuj

My mamy własne cztery kąty od roku , jest super , chociaż mieszkanie jeszcze nie do końca jest wyposażone , umeblowane po naszemu (mieszkanie z rynku wtórnego) , ale pomalutku dopinamy swego , przecież nie od razu Rzym zbudowano :) .

dom i wnętrze

Karmelia

Jan 12, 2011 21:49    Cytuj

Hej, mam do Was taką prośbę. Moglibyście zerknąć na te odkurzacze philipsa? Chciałabym kupić jakiś, ale pojęcia nie mam w który model zainwestować. W sumie bez różnicy mi czy będzie na worek czy nie, tylko ważne, żeby cena nie przekraczała 800zł. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Betinka12

Jan 12, 2011 21:57    Cytuj
 A nie lepiej przejrzeć i porównać ceny na allegro?
Florka

Jan 18, 2011 23:57    Cytuj
 Cześć, ja polecam ten odkurzacz Philips, bodajże szósty od góry, model FC 8734/01, Właśnie taki mam i idealnie się sprawdza w średnim mieszkanku ;) naprawdę wsysa cały kurz i brud ;) i ma filtr hepa12 !
Florka

Feb 27, 2011 18:54    Cytuj
 Jak generalnie uważam, że warto jest kupować rzeczy ekologiczne, bo na nich się po prostu oszczędza. Wolę więcej wydać na np. żarówki i mniej płacić za rachunki, niż wydać mniej na żarówkę za to więcej wydać na rachunki. Swoją drogą jeśli kogoś to interesuje to tu jest dobrze omówione sprzątanie ekologiczne. Pozdrawiam.
kinnia

Mar 25, 2011 18:36    Cytuj
 My od dwóch lat wreszcie na swoim. Nie mogłabymbyć bardziej szczęśliwa niż wtedy, gdy sprowadziliśmy się do tego mieszkanka. Nie jest za duże, ale narazie nam wystarcza :)
Anabelka

May 12, 2011 15:27    Cytuj
Florka, tak to właśnie jest z rzeczami ekonomicznymi – na początku płacisz trochę drożej za samo urządzenie, ale potem możesz oszczędzić pieniądze dzięki mniejszym kosztom eksploatacji. Jak np. kupujesz ekologiczny odkurzacz cena nie gra roli, bo wiadomo, że potem będziesz mniej płacić za rachunki.
Werkaaa

May 16, 2011 08:52    Cytuj

Macie racje drogie panie,  czasami naprawdę warto zainwestować na początku, żeby później zaoszczędzić. Uważam, że tak jest ze wszystkim. Mam taki prosty przykład koleżanka wydała sporą sumkę na meble dla dziecka firma Sauthon, druga z kolei kupiłam w jakimś małym sklepiku, dużo tańsze. Tylko sprawa wygląda tak, że koleżanka od droższych mebli, ma je nadal w niezniszczonym stanie, są bardzo fajne, a meble ze zwykłego sklepu już się rozpadają, koleżanka wymienia po kolei części umeblowania. I jak się okazuje już wydałam więcej niż przypuszczała.

Uważa, że w dom dobrze jest inwestować, co prawda wiadomo jak to z funduszami na początku, ale lepiej chyba odłożyć , uzbierać i dopiero kupić.

Karmelia

Jun 01, 2011 12:20    Cytuj
No właśnie, nie warto kupować byle czego. Moja babcia zawsze mawiała: „Skąpy dwa razy traci”. Jeżeli kupować sprzętu to od razu porządnej firmy, żeby się nie psuły i dobrze pracowały – wiem, że w dzisiejszych czasach jest to coraz trudniejsze, ale co zrobić. Jeżeli idzie o sprzęt czyszczący to ja już kupiłam i polecam odkurzacze Philips.
maclaz

Jun 22, 2011 23:52    Cytuj

Witam

a ja wymalowałem pokój swojemu Dziecku w kolorową dżunglę i do tego stopnia "połknąłem bakcyla", że teraz maluję i urządzam pokoje dla bobasów i kluby malucha:) Jeśli ktoś byłby zainteresowany, chętnie porozmawiam i jeszcze chętniej pomaluję;)

Pozdrawiam Kolorowo;)

Maciej

Goska26

Jun 27, 2011 15:19    Cytuj
 maclaz, a może polecasz jakieś meble do tych pokoi dla bobasów? Bo ja własnie urządzam pokoik, pomalowany już jest (za późno przeczytałam Twój wpis, więc musiałam zdać się na swój talent dekoratorski ;) ). Czas na meble - oglądałam te sauthon, o których pisze Werkaa i fakt, są piękne, ale chciałabym poznać opinię jakiegoś specjalisty :)
minnna12

Jun 30, 2011 21:54    Cytuj
 W urządzaniu pokoiku ważne jest odpowiednie łóżko, a zwłaszcza materac. To przecież swoje pierwsze lata nasze dziecko spędza śpiąc. Potrzeba dobrego materacyka. Osobiście polecam http://traumeland.pl/ Sama kupiłam i ja i mój maluch jesteśmy zadowolone.
maclaz

Jul 05, 2011 22:53    Cytuj
 Gosiu, Sauthon są absolutnie rewelacyjne! widziałem w kilku pokojach i wyglądają fantastycznie. Jakość wykonania przednia!może najtańsze:D nie są ale jak dzieci wyrosną na pewno znajdzie się wielu chętnych, którzy odkupią!
Goska26

Jul 20, 2011 11:42    Cytuj

maclaz, dzięki! Przekonałeś mnie! Obejrzałam juz dużo mebli tego Sauthona w necie, po Twojej radzie zdecyduję się na nie na pewno! Mąż powiedział, że na dziecku nie będziemy oszczędzać, liczy się bezpieczeństwo i jakość

A jak mówisz, że potem łatwo odsprzedać, to tym bardziej je kupię! :)

allia

Aug 09, 2011 12:57    Cytuj
 Jeśli chodzi o kwestie mieszkania, to z tego powodu że jestem samotną mamą z dzieckiem to wynajmuję kawalerkę. Teoretycznie nie jest źle ale i tak dużo płacę za wynajem. Niestety Na razie innej możliwości nie mam.
ehhh

Dec 20, 2011 23:59    Cytuj

chyba lepiej kredyt na własne mieszkanie spłacać niż płacić najemcy

barbiee

Feb 28, 2012 08:44    Cytuj
 my też wynajmujemy:( kredytu nie chcą nam dac niestety....
Ambrela

Feb 06, 2013 14:22    Cytuj
 Ja mam na szczęście juz swoje włsne mieszkanie, teraz rozglądam się za mieszkaniem dla mojej siostry - przegladam ogłoszenia mieszkań i wybieramy, grymasimy, to decyzja na długie lata - musi byc przemyslana.
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu