Witam! Mam na imie Marzena i mam 34 lata. Od pewnego czasu zastanawiam sie czy powinnam powiedziec mojej 14 letniej corce ze ja zaczelam palic papierosy majac 13 lat. Czy ona nie pomysli sobie wtedy ze "pare moich kolegow juz pali to moze to nic takiego strasznego jak ja zaczne palic, wkoncu mama zaczela majac 13" Bo obawiam sie ze jak jej powiem o tym , to dla niej to bedzie bardziej "normalne" palic w mlodym wieku. Jak wy myslicie?
Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
Powiedziec corce ?????
- Treść
Dlaczego chcesz jej powiedzieć, po co? Pytała się Ciebie?
Jeżeli masz potrzebę, żeby porozmawiać o tym ze swoim dzieckiem, to może powinnaś to zrobić.
W sumie to słyszałam, że jeśli nie zabrania się dzieciom niektórych rzeczy, to wtedy one rzadziej po niej sięgają.
Podobno tak jest z papierosami. Napisz potem, co postanowiłaś zrobić, nie ukrywam, że jestem ciekawa.
ja bym nie mówiła bo w momencie kiedy będziesz chciała walczyć z jej paleniem nie będziesz miała żadnej siły wyporu bo ona powie że też paliłaś to i ona może, jak chcesz ją wtedy przekonać, że nie ma palić??