dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Skąd czerpiecie informacje na temat leków?

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

fionaa

Nov 14, 2012 19:02    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj
 Czy zanim kupicie i podacie dziecku jakiś lek sprawdzacie opinie na jego temat w internecie? sama często tak robię, ale często są to sprzeczne informacje. Macie jakieś polecone stronki? same zamieszczacie opinie na temat leków? 
kropek

Nov 14, 2012 23:12    Cytuj
 Niestety takiej stronki nie znam, a przyznaję się że niejednokrotnie by się przydała. Zanim podam dziecku lek, pytam dokładnie w aptece, tam często to co polecą okazuje się trafną opinią. 
Czapla

Nov 26, 2012 10:02    Cytuj
 Ja też bardzo często tak robię :) przeszukuję fora, portale i szukam opinii na temat danego leku. choć przyznam, ze przydałaby się taka strona, na której zebrane byłyby opinie na temat wszelkich leków, żeby nie przetrząsać całego internetu.
skarpeta

Nov 26, 2012 16:28    Cytuj
 Ja zawsze sprawdzam w sieci. nie ufam do końca lekarzom, bo często zdarzają im się błędy. Nie przeprowadzają dokładnego wywiadu, albo nie znają do końca składów leków. Ja korzystam ze stronki  http://lekroku.pl/
Czapla

Nov 26, 2012 21:13    Cytuj
 Dobrze wiedzieć, że jest taka stronka, może się okazać naprawdę pomocna przy wyborze najpotrzebniejszych leków. Widzę, że sporo tam kropli do nosa, które wg was są najlepsze?
setka

Nov 26, 2012 23:10    Cytuj

Fakt, fajna ta strona - już wiem, że zaoszczędzę mnóstwo czasu - zamiast szukać leków po aptekach zerknę tylko na ranking.

Czapla - ja od zawsze używam kropli do nosa Euphorbium, fakt, jest zatrzęsienie różnych rodzajów ale te kiedyś spróbowałam i były skuteczne w porównaniu do innych, nie miały drażniącego posmaku, więc przy nich pozostałam. 

mrowka19912

Apr 18, 2014 11:34    Cytuj

Witam, czy ktos tu jeszcze jst?

mam mały problem moja corcia ma prawie 9mies od trzech miesiecy ciagle ma katar, po miedzy jednym a drugim katarem ma mniej wiecej tydzien przerwy niestety ten katar czesto konczy sie na zapaleniu płuc czy oskrzeli, podejrzewamy ze jest alergiczka, dzis wrocilsmy od lekarza doktor zaleciła nam Asmenol proszki ktore sie przyczyniaja do wystepowania alergii  i contrahistsyrop ktory jest lekiem przeciwalergicznym np zapalenie błony sluzowej nosa z tym ze przeczytałam ulotke i obydwa te leki sa od drugiego roku zyci, skoro doktor nam to zleciła to chyba wie co robi? ratujcie

lolipop

Aug 26, 2014 14:44    Cytuj
 mój brat pracuje w branży medycznej więc Jego często pytam o zdanie ;), a poza tym szukam informacji na forach, nie raz porady mi się przydały, do apteki wolę iść już z konkretną potrzebą niż sugerować się na ślepo poleceniem aptekarki
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu