dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Odparzona pupa

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

Czapla

Oct 01, 2012 20:17    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj
Moja mała ma od dwóch dni biegunkę, lekarz powiedział, że jakiś wirus. Problem w tym, że od tej rzadkiej kupki odparzyła jej się pupa i nie mogę jej niczym wyleczyć. Bepanthen, linomag, puder - nic nie pomaga. Macie jakiś skuteczny środek na odparzenia?
skarpeta

Oct 04, 2012 16:06    Cytuj
 Może jakaś maść robiona zapisana przez lekarza? A byłaś w ogóle na wizycie? Myślę, że on w tej sytuacji najlepiej by Tobie pomógł.
setka

Oct 05, 2012 20:28    Cytuj
 Myślę że odparzona pupa to nie jest aż taki wielki problem, aby z nim biec do lekarza. Ja od mojego pierwszego dziecka aż do dziś (czyli łączna praktyka na trójce urwisów śmiech) stosowałam maści typu Sudocrem czy maść cynkowa - są niezawodne i zawsze pomagają i to nie tylko na odparzenia ale także na inne problemy skórne, mają bardzo szerokie zastosowanie.
Czapla

Oct 05, 2012 22:26    Cytuj
 Nie byłam z nią u lekarza, poszłam do apteki, gdzie pracuje znajoma mojej mamy i ona też właśnie poleciła mi ten Sudocrem. Mówiła, że jej wszystkie wnuki się na sudocremie wychowały. I rzeczywiście poprawa jest duża, już po dwóch dniach smarowania :). Wirusa też już zażegnaliśmy na szczęście.
setka

Oct 05, 2012 22:59    Cytuj
Dobrze że kupiłaś ten Sudocrem, jest dosyć duży i do tego niedrogi więc będziesz miała jeszcze w razie problemów z cerą, ja stosowałam go na wypryski i też pomagał. Ma duży zasięg działania.
skarpeta

Nov 14, 2012 21:43    Cytuj
 Zapomniałam o Sudocremie. Faktycznie kiedyś stosowałam go u mojej małej. Ma bardzo dobrą konsystencję, jest taki gęsty, ale dosyć  szybko się wchłania. Zawsze u nas leczył różnego typu podrażnienia.
Czapla

Nov 15, 2012 21:03    Cytuj
 Fajny jest, bo jest wydajny i pozostawia taką powłokę ochronną na skórze, dzięki czemu nie dopuszcza do skóry szkodliwych czynników. Odkryłam też, że świetnie łagodzi podrażnienia po depilacji :).
Tigri

Nov 25, 2012 14:16    Cytuj
 Dokładnie, lepszego sposobu chyba nie ma :) , a jak się nie jest pewnym to można zawsze podyskutować o tego typu problemach czy powymieniać się pomysłami, na fanpage maluszkowym, hehe :)
http://www.facebook.com/maluszkowo.net
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu