dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Alergia - sprzęt dla domu?

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

lilka86

Mar 09, 2012 10:17    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj

Witam,

jakieś 1,5 miesiąca temu zdiagnozowano u mojego synka alergię na roztocza kurzu domowego. Lekarz doradził nam, oprócz odczulania, zrewolucjonizować pokój dziecka i zaopatrzyć się w oczyszczacz powietrza i specjalny odkurzacz. Przyznam, że nie chcę na tym oszczędzać, bo zależy mi na tym aby mój synek miał spokój i mógł normalnie funkcjonować. Czy znacie jakieś firmy produkujące tego typu sprzęt i możecie coś doradzić? Pochodzę z małej miejscowości pod Pułtuskiem i prawdę powiedziawszy u nas nawet nie ma takiego sklepu, więc wszelkie wskazówki mile widziane :).

clx

Jul 12, 2012 10:59    Cytuj
Jeżeli chodzi o odkurzacz to praca z filtrem wodnym jak sama nazwa wskazuje polega na topieniu w wodzie wszelkiego brudu (odpowiedni stan wody jest wg miarki i na pojemniku) a teraz co do tego co się nie utopi w wodzie to nie wyleci na zewnątrz bo po drodze jest 3 lub 4 filtry w tym hepa a są one wymienne jak się zabrudzą tak ,że odkurzacz już słabo ciągnie. Taki odkurzacz dostaniesz w każdym sklepie AGD. Jeżeli chodzi o nawilżacz powietrza to trzeba zwrócić uwagę na funkcją automatycznego wyłączenia w przypadku braku wody i dla jakich powierzchni jest odpowiedni. Jeżeli nie znajdziesz go w sklepie stacjonarnym to wiele sklepów internetowych posiada taki sprzęt i nie ma co się bać zakupów w sieci są naprawdę bezpieczne i każdy sklep dba o swoją markę.
maritka

Sep 20, 2012 21:34    Cytuj
 Hepa to kojarzy mi się z workami.
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu