dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Czas wolny nie tylko dla dziecka ... :)

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

Janka28

Feb 25, 2012 00:55    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj

Cześć :)

Chciałabym się z Wami podzielić miejscem, które uwielbiają nie tylko dzieciaki, ale i rodzice ;)

www.naszebrykowisko.pl

Oferują masę ciekawych warsztatów, obozów weekendowych, organizuja przyjęcia urodzinowe i wiele innych atrakcji dla dzieci :) Poza tym, dzieci mogą tam również nocować :) Frajda dla dziecka, bo jest na obozie, a rodzice w tym czasie mogą pójść do kina :)

daro32

Aug 18, 2012 11:37    Cytuj
 Uwielbiam spędzać wolny czas z dziećmi. Jeżeli mam tylko trochę wolnego czasu to staram się zabierać dzieci na świeże powietrze i poprzez różne zabawy spędzać aktywnie czas. Może podzielicie się jakie zabawy najbardziej uwielbiają wasze dzieci?
Majja

Sep 20, 2012 22:26    Cytuj
 Moi chłopcy jak to chłopcy  wynajdują sobie jakieś miejsce najlepiej w  krzakach i tam jest ich "baza" :) Znoszą tam różne swoje rzeczy. Kopią piłkę, urządzają zawody... wszędzie jest ich pełno ;)
daro32

Sep 24, 2012 21:59    Cytuj
 Zawody? Hmm brzmi zachęcająco. Może podsuniesz jakiś pomysł, który może przeniesiemy na własne podwórko. Może i My tobie coś zaoferujemy ... jakąś ciekawą zabawę:-)
Majja

Sep 28, 2012 18:48    Cytuj
 Zawody oczywiście ostatnio tylko z Nerfami :) Na podwórku ustawiają rózne przedmioty, ostatnio jabłka... i kto pierwszy w jakims tam czasie strąci  bądź trafi w nie najwięcej, a  w domu klocki :)  Albo który dysk doleci najdalej i musze przyznać, że na prawdę daleko latają.
daro32

Sep 30, 2012 17:11    Cytuj
 Faktycznie wyrzutnie najbardziej przypadają do gustu chłopcom. Co do samej zabawy to my wymyśliliśmy ostatnio zawody kto trafi więcej razy do ustawionego pudełka. Nie jest to prosta sprawa ale zabawa jest przednia.
Majja

Oct 03, 2012 22:33    Cytuj
 O tą zabawę też musimy wypróbować :)  O to chodzi, żeby nie było za prosto a dzieci miały frajdę.
franka83

Oct 08, 2012 21:37    Cytuj
Fajna sprawa ta zabawka, a ja szukam czegoś  dla mojego syna na 7 urodzinki. Tak myślę, że z takiej wyrzutni byłby bardzo zadowolony.
daro32

Oct 23, 2012 15:05    Cytuj
 Teraz zastanawiam się nad dokupieniem strzałek, które świecą w nocy. Po pracy jak wracam jest już praktycznie ciemno. Jak zaczynamy z synem się bawić to ciężko jest czasami znaleźć zwykłe strzałki. Świecące powinny rozwiązać problem.
Majja

Oct 23, 2012 20:09    Cytuj
 Wieczorem  na podwórku też bawicie się wyrzutnią?
franka83

Oct 26, 2012 19:36    Cytuj
 A te strzałki, które świecą w ciemności to do jakiej wyrzutni pasują?
daro32

Oct 26, 2012 23:31    Cytuj

A te strzałki, które świecą w ciemności to do jakiej wyrzutni pasują?

Pasują do każdej wyrzutni strzałkowej czy to z magazynkiem obrotowym jak również do wyrzutni półautomatycznych.

franka83

Oct 28, 2012 19:00    Cytuj
 Dzięki za odpowiedź, właśnie takie strzałki chce mój synek :) W tygodniu będę musiała mu je kupić.
daro32

Oct 31, 2012 11:13    Cytuj
 Poszukaj w sklepach promocji. Np w internetowym sklepie Smyk wiem, że można kupić wyrzutnię Nerf w dobrej cenie.
rakobietka

Nov 06, 2012 23:06    Cytuj
Trochę zmienię kontekst tematu, przejdę do spędzania wolnego czasu. A mianowicie między zabawami pstrykam dużo fotek mojemu synowi :P Ostatnio nawet jedna się przydała, wysłałam na konkurs Apapu Junior http://zdrowedzieci.pl/konkurs. Trzeba wysłać zdjęcie jak Twoje dziecko pokazuje język :D U mnie oczywiście jest takich mnóstwo. Może wygram ten aparat z funkcją robienia podwodnych zdjęć :D. Wy pewnie też robicie sporo zdjęć dzieciakom, poszukajcie, może znajdziecie takie które się nadają do konkursu i wygracie :P
franka83

Nov 12, 2012 20:52    Cytuj
 Już  kupiłam :) Mały zachwycony, szczególnie teraz jak na podwórku robi się szybko ciemno takie strzałki to super sprawa. Bez problemu wychodzimy na podwórko z Nerfami późnymi popołudniami ;)
daro32

Nov 20, 2012 23:26    Cytuj
Wyrzutnie Nerf to zabawka, którą spokojnie nasze dzieci będą bawiły nawet w przyszłe wakacje. Jak zrobi się ciepło na dworze to można pomyśleć o wyrzutni na blastry wodne:-)
Majja

Dec 09, 2012 15:26    Cytuj
 O tak te wodne są super. Ja skorzystałam z tej promocji i już kupiłam taki jeden na wodę :) Fajna okazja to jak z niej nie skorzystać. Będzie jak znalazł na wiosnę i lato.
franka83

Dec 10, 2012 18:57    Cytuj
 To jeszcze ta promocja trwa? Muszę zajrzeć i dokupić coś :)
Majja

Dec 15, 2012 20:12    Cytuj
 No i jak? Udało Ci się coś tam kupić dzieciom?
franka83

Dec 17, 2012 21:30    Cytuj
 No pewnie, nawet dwie z dodatkowymi dyskami, i wybrałam te świecące w ciemności :) Rzeczywiście fajna promocja, wyrzutnie w dobrych cenach.
anielka86

Sep 29, 2014 01:24    Cytuj
 Ja często chodzę z dziećmi do parku linowego nad wisłą, gdzie możemy się razem wyszaleć. jak jest zimno, to koło mnie do blue city do sali zabaw, gdzie jest gigantyczny labirynt ze zjeżdzalniami i tam się czołgam razem z nimi pod sufitem, a jak chcę mieć czas wolny tylko dla siebie :) to ich tam zostawiam i mam czas na sklepowe szaleństwa w galerii
Fyolo

Sep 30, 2014 15:29    Cytuj
 Moim zdaniem już co raz częściej zapomina się o spędzaniu wolnego czasu przy słowie pisanym. nie jest łatwym zajęciem zachęcenie dziecka do czytania ale wydaje mi się,że zwłaszcza w podstawówce najłatwiej wyrobić czytelnicze nawyki. Mamy teraz tak bogatą ofertę książek(genialny Liao Jimmy),czasopism(chyba są jakieś pozycje popularnonaukowe które zainteresują młodych???) że bardzo fajnie można zagospodarować czas. zwłaszca że są tytuły,które zainteresują również samych rodziców,a to już przysporzy chyba najwięcej zadowolenia obu stronom:)
Lenamama

Oct 14, 2014 13:55    Cytuj
My uwielbiamy spędzać czas na świeżym powietrzu ;) Najbardziej lubimy rolki i rowerek ;) Aktywność jednak to podstawa wychowania moim zdaniem. Nie można tego zaniedbywać i pozwalać na to, aby dziecko spędzało dziesiątki godzin przed komputerem. Dużo sprzętu sportowego dla dziecka możecie kupić np w sklepie Asport Junior. My właśnie przymierzamy się do zakupu kolejnego sposobu na nasz odpoczynek, a mianowicie hulajnogi ;)
Alicein

Nov 25, 2014 11:58    Cytuj
 Fyolo -  Wbrew pozorom, to aż tak dużo ich nie ma, takich z ciekawostkami ze świata nauki. Dla uczniów 4-6 podstawówki masz np. Odkrywcę z National Geographic i to można sobie nawet zaprenumerować, ale jak podejdzie się do przeciętnego stoiska z czasopismami to dalej królują barbie/kucyki/czarodziejki itd. 
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu