dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Wyprawka dla malucha

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

fionaa

Feb 23, 2012 12:27    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj
 Witajcie :) ilu ciuszków kupowałyście na początek dla dzidziusia? co jest potrzebne z kosmetyków? zajęłam się wybieraniem wózka i zupełnie zapomniałam o takich podstawowych sprawach, a poród tuż tuż... gdzie ogólnie kompletowałyście wyprawkę, sklepy, markety, targi? 
madziula22

Feb 24, 2012 00:58    Cytuj
Napewno musisz kupić: body z długim rękawem, pajacyki, śpioszki, kaftaniki po ok 3 szt body z krótkim rękawem ok 6 szt czapeczki ok 2  skarpetki ok 5 par sweterki to zależy kiedy rodzisz. Jeśli chodzi o akcesoria pielęgnacyjne to mydełko dla niemowlat puder oliwka spirytus do leczenia pępusia chusteczki pielegnacyjne, pieluchy tetrowe ok 20 szt przewijak ręczniki wanienka termometr do wody. Ja kupowałam w różnych miejscach w zależności okazji cenowych.
mamuska23

Feb 26, 2012 16:49    Cytuj
 ubranka musisz też dobrać do pory roku w jakiej pojawi się dziecko. Nie warto kupować nic na zaś, bo maluchy tak szybko rosną, że połowa z tych rzeczy nie jest używana bo maleństwa wyrastają. Ważne jest też jak będziesz kupowała ubranka to żebyś patrzyła na wykończenie i jakość materiału. Osobiście polecam Ci body z zapięciami na boku obok szyjki, nie z tyłu bo wtedy może upinać dziecko, a dodatkowo bardzo ciężko jest założyć:)
fionaa

Feb 26, 2012 21:00    Cytuj
 spodziewałam się, że sporo tego potrzeba, no ale nic się nie poradzi :) no najgorsze, że za bardzo nie mam jak chodzić po mieście w poszukiwaniu gdzie co najtaniej, nogi mi puchną koszmarnie a kręgosłup jak bym mogła to bym sobie wycięła tak mi żyć nie daje. Także najlepiej jakby ktoś te zakupy zrobił za mnie, no ale mąż w pracy, mama daleko...byłam dzisiaj w tesco, ale tam wszystkiego nie ma, wiadomo, muszę jakiś konkretny sklep nawiedzić dziecięcy, ale aż ciarki mnie przechodzą na myśl ile mnie to będzie kosztowało... net odpada, muszę zobaczyć co kupuję, taki charakter. 
Czapla

Feb 26, 2012 23:00    Cytuj

Ja przy pierwszym dziecku biegałam jak nawiedzona od sklepu do sklepu, szukając gdzie najlepiej i najtaniej i nawet sprawialo mi to przyjemność, bo czułam sie dobrze, brzuszek był jeszcze mały, wiec to była naprawde frajda.

Drugą ciążę znosiłam dużo gorzej, prawie całą przeleżałam, więc ominął mnie ten cały szał zakupów, nie miałam na to zwyczajnie siły. Dlatego kupowałam juz wszystko w jednym miejscu, panie mi doradziły i załatwiłam całą wyprawkę jednego dnia. Jest w Warszawie taki duży sklep, Zebra Świat Dziecka, mają tam dosłownie wszystko i w sumie ciesze się, że kupiłam tam całą wyprawkę, bo ceny mają naprawdę atrakcyjne.

mamuska23

Feb 27, 2012 09:05    Cytuj

to może zabierz jakąś przyjaciółke z samochodem, pomoże Ci wybierać, miło spędzisz czas, a i będzie Cie woziła:) Przypomniało mi się jeszcze żebyś np. kupiła gruszkę do nosa, przyda się na pewno albo aspirator do noska, no i małe nożyczki z zaokrągloną końcówką żeby maluszkowi obcinać paznokcie bo później będziesz miała całą buzie podrapaną:D

fionaa

Feb 27, 2012 14:16    Cytuj
 nom pomyślę, pomyślę :) ale wiadomo koleżanki też pracują,  nie tak łatwo kogoś zwerbować, jeszcze z prawem jazdy, bo mi jeżdżenie ciężko już wychodzi :/ ale damy radę, dla maluszka wszystko :)
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu