dzieci.eu

Przyłącz sięLogowanie
Forum

Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki.

Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki.
Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach.

Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :)
Przyłącz się już teraz!

Korepetycje online

Nowy temat
Odpowiedz
Oflaguj/Odflaguj

• Autor
  • Treść

dropio

Mar 14, 2011 16:02    Cytuj
Punkty: 1   Głosuj

Co sądzicie o korepetycjach online - na żywo (nie przez skype'a)?

Czy ktoś już z tego korzystał? Jeśli tak, to jakie są wrażenia?

A jeśli nie, to czy taka forma nauki ma przyszłość?

Tao

May 11, 2011 15:39    Cytuj
Punkty: 0   Głosuj
 Słabe to i mało praktyczne. Na dodatek dość drogie w porównaniu z tradycyjnymi metodami.
MG

Sep 07, 2011 21:35    Cytuj

Na żywo,nie przez skype?Jak to wygląda?Mnie osobiście raczej taki pomysł nie przekonuje,bezpośredni kontakt z nauczycielem jest ważny.Do skype,może dałabym się przekonać;),ale na żywo bez skype trudno mi to sobie wyobrazić.

nieliska

Oct 08, 2012 14:16    Cytuj
 Ja znalazłam dla mojej córki kurs językowy przez Skypa. Byo to o tyle dobre że nie traciam czasu na zawożenie córki na kurs taki stacjonarny. a czasmi, szczególnie zima to uciązliwe. Poza tym zawsze mogłam wejśc do pokoju i zobaczyc czego tak naprawde sie uczy. Poza tym była tylko ona jedna i nauczyciel. jak z czymś miała problem tak długo to wałkowali, aż zrozumiała. Ja byłam zadowolona. Oczywiscie najpierw poprosiłam o referencje nauczycieli. Płacic i nie miec pewnosci co do jakosci nauczania nie chciałam. Zaproponowano mi pierwszą lekcję za 1 zł. Fajnie, bo mogłam wszytsko w praktyce za grosze sprawdzić. Teraz moja córka kończy liceum niemieckojezyczne i z zadnym z jezyków nie ma problemów.Uczyła sie przez Skypa. Mialo to jeszcze jedną zaletę że mogłam zawsze indywidualnie ustalić sobie godzine i dzień zajęć, nie były one sztywno nam narzucone. Żadne zajecia nam nie przepadały. Informowałam lektora wczesniej ze córka jest  chora i zjecia nie przepadały ae odrabiane były w innym terminie. Zadowolona była. I jesli chodzi o mnie polecam. Moja córka uczyła sie w szkole Shamrock, te lekcje wychodziły mnie taniej niz kurs stacjonarny. Miesiecznie za 1 lekcje w tygodniu płacilam około 120zł. www.szkola-shamrock.pl/.
Wszelkie prawa zastrzeżone | Webdesign zadylak.pl
Copyright 2008 www.dzieci.eu