Zdjęcia i filmy. Pochwal się swoimi pociechami twórz albumy i zamieszczaj zdjęcia. Pokaż znajomym jak psocą i dokazują, lub przeciwnie jakie grzeczne są Twoje dzieciaki. Ogłoszenia. Znajdź opiekunkę, sprzedaj ubranka lub zabawki. | Porady. Poradź się bardziej doświadczonych rodziców na naszym forum, pomóż innym rodzicom w ich problemach. Blogi. Poprowadź blog, podziel się z innymi rodzicami swoimi radościami i smutkami. Napisz jak wygląda życie rodzica :) |
Przyłącz się już teraz! |
3-dniówka u Malucha!
- Treść
Zakładam nowy temat, który chciałabym poświęcić, tzw. trzydniówce u Dziecka. Te dni nieodłącznie związane są z płaczem, gorączką, marudzeniem. Często dochodzi do tego kaszel i katar. Jak radzicie sobie z tym problemem? Jak pomagacie Maluchom?
U mojego dziecka przy trzydniówce była dośc wysoka gorączka, sięgała nawet ponad 39st. zbijałam od razu bardzo szybko Nurofenem w czopkach. są dość małe więc bardzo wygodne do zaaplikowania. po trzech dniach wysokiej gorączki była klasyczna wysypka na całym ciele.
słyszałam, że w trzydniówce pomaga też kąpiel w czarcim żerze ( czyli ziele ostrożenia)
słyszałam też, że ta wysypka na koniec może być bardzo mało widoczna i czasami wręcz niezauważalna, mylona z odciskami od ubranka...
Samo hasło trzydniówka niewiele mówi. Zastanawiam się jak to odróżnić od innej choroby i skąd wiadomo, że akurat to co jest maluchowi przejdzie po 3 dniach? Czy różni się czymś od np. przeziębienia czy grypy? Słyszałam, że są różne szkoły - niektorzy to leczą inni czekają aż samo minie.
Przy 3-dniówce należy tylko obniżac gorączkę ale tak naprawdę o 3-dniówce dowiadujemy się gdy ona się kończy, u nas w 3 dobie doszła wysypka i gorączka ustała